Vrijwilligerswerk bij Open Balie

samedi 29 juin 2024

Voorzitter Danny Hallaert

Als Rotariër ambiëren we niet alleen onze goede doelen financieel te ondersteunen maar, indien mogelijk, er ook actief aan deel te nemen. De Commissie DAG en ons Clubbestuur wensen alle leden te engageren voor het project Open Balie. Dit huis voor minderbehoeden in de Venkelstraat te Brugge werkt met vrijwilligers en bereidt en bedeelt op zaterdagmorgen maaltijden. Elke zaterdag, tussen 9h30 en 12h30, willen we twee Rotariërs, als vrijwilliger laten meehelpen naast de vaste vrijwilligers. Er wordt meegeholpen met de voorbereiding van de maaltijden, klaarzetten, opdienen en de opkuis. Overschot aan voeding wordt gratis bedeelt onder de aanwezigen in het “winkeltje". Een losse babbel met de bezoekers kan natuurlijk altijd.

Vanaf januari vullen we de kalender. Spreek je beste collega Rotarier aan en schrijf je in als duo via de onderstaande link. Wens je eventueel dit te doen met je partner, familielid of kennis, is dit zeker ook mogelijk. We hopen samen met Brugge Zuid de ganse kalender te vullen. Als iedereen dit 1  maal per jaar doet, mag dit geen probleem zijn..

 

Praktisch:

Inschrijven doe je door HIER te klikken. 

Zaterdagmorgen: tussen 9h30 en 12h30

Lokatie: Venkelstraat 6, 8000 Brugge

Parking: Je moet wel parking vinden in de naburige straten, maar je hoeft niet te betalen. Eens binnen vraag je de code om gratis te parkeren gedurende 4 uren (je moet wel je nummerplaat kunnen doorgeven)

Als men in extremis toch niet kan gaan, zoek je een vervanger. Indien dat niet lukt, moet Antoon Vandeputte (verantwoordelijke, 0477/266230) verwittigd worden, zodat hij nog iemand kan oproepen. Ze rekenen echt wel op onze medewerking.

Open Balie, een huis waar mensen zomaar binnen mogen komen en welkom zijn. Door het jaar heen voor een babbel of een opwarmer.