Geen blik op de berm

samedi 14 août 2021

Vandaag gaan minstens 50 mensen onder impuls van Rotary Club de stad Zottegem en alle randgemeenten zuiveren van zwerfvuil. Zwerfvuil is een echte pest. Onder het motto Geen Blik op de Berm – Neen tegen zwerfvuil willen de Rotary leden iedereen mobiliseren en sensibiliseren om niets meer zomaar in de berm te gooien. Alles begint bij jezelf. Veel mensen vegen voor eigen deur maar deze actie moet het startsein worden van een campagne op lange termijn. Ook Rotary International moedigt dit aan. Leefmileu is het 7de focuspunt van de Rotary en daarom juicht men op dit initiatief in Zottegem ook enorm toe. Deze eerste actiedag werd in een tijdspanne van amper 2 maand in elkaar gebokts met het perspectief om dit minstens 1 keer per jaar te herhalen.

Het is de huidige voorzitter Peter Van Audenhove die de aanzet gegeven heeft voor de actie. Een 5-koppig actiecomité heeft ervoor gezorgd dat er vandaag dus 8 groepjes van gemiddeld 5 volwassen én kinderen vanuit de omliggende gemeente héél Zottegem gaan uitkammen op zoek naar zwerfvuil. Dit blijken voornamelijk blikjes en plastic verpakking te zijn. De vuilzakken wordt in zakken verzameld op het centraal punt op de parking van de Bevegemse Vijvers. Met steun van burgemeester Jenne De Potter en milieu verantwoordelijke Jan Scheerlinck heeft de Stad Zottegem dit evenement gesteund met prikkers en vuilniszakken. Ook bij het stadsbestuur is het zwerfvuilverhaal een hot topic.

Na de start om 13 uur komen de zwerfvuil patrouilles om 16 uur samen aan het coördinatiepunt aan de Bevegemse Vijvers om de vangst van de dag te vieren bij een lekkere braadworst gebakken en gebraden door Eric Glorieus en team.

We klinken op een geslaagde eerste editie en “blikken” al volop vooruit naar de volgende editie maar roepen iedereen op om vanaf nu niets meer onachtzaam uit het autoraam of vanop de fiets weg te gooien. Geen Blik op de Berm – Neen tegen zwerfvuil.

Doel is om volgend jaar minder zwerfvuil op te halen en op lange termijn totaal geen zwerfvuil meer te zien langs onze wegen.

 

 

Rotary Zottegem Zwerfvuil 2021 Zaterdag 14 augustus

Een blik op de actie van vandaag