Nieuws van de kleine Rafaël - 13e brief

mercredi 26 avril 2023

Peter Meulyzer

15 MEI .....


Dat is de magische datum waar ik, papa, mama, Sam en Selena nu naar uitkijken. Want als alles goed gaat, mag op die dag de externe fixator (Ilizarov-frame) verwijderd worden.

Vorige week woensdag mocht ik nog eens op controle gaan om te kijken of het nieuw stukje bot al sterk genoeg was. Het was een speciaal bezoekje aan het UZ Leuven, want het was buitenspeeldag! Voor de ingang van de afdeling van het kinderziekenhuis kon ik allerlei leuke spelletjes spelen: basketbal, hockey, bowling, ... en natuurlijk moest ik alles toch eens proberen. Er was zelfs een leuke speurtocht die ik met de hulp van mama en papa tot een goed einde heb gebracht. Als beloning kreeg ik... bloemzaadjes! Die heb ik ondertussen al geplant in een klein bloempotje en geloof het of niet, maar de zaadjes zijn al aan het groeien!

Wacht, ik dwaal af... ik mocht eerst naar de afdeling radiologie voor een paar nieuwe foto's en dan op consultatie bij Dr. Laumen. En die was heel tevreden met hoe mijn nieuw stuk bot aan het groeien was. Er moet nog wat extra 'overbrugging' komen aan de zijkant van het nieuw stukje bot en dat zou normaal op 3 weken tijd wel moeten lukken. (ik snapte niet goed waarom er een brug moest gebouwd worden op mijn bot, er rijden toch geen auto's door mijn been?)

Daarom wil ik jullie allemaal vragen om superveel positieve gedachten naar mijn stukje nieuw bot te sturen, zodat het nog sterker wordt. Op 11 mei ga ik dan een laatste keer op controle en dan zal de operatie / ingreep doorgaan op 15 mei. Geen fixator meer! Geen ongemakkelijke slaap-posities meer in bed! Eindelijk weer fietsen, zwemmen, ... ik ga zoveel gekke dingen doen en vooral volop genieten van de grote vakantie die er bijna aankomt.

En dan mag ik hopelijk een paar jaar gewoon weer spelen zonder operaties. Wat er daarna komt, pfoeh, dat is nog zover weg... daar ga ik helemaal niet aan denken.

Ik wil nog eens dankjewel zeggen aan al die lieve mensen die mij gesteund hebben, die berichtjes hebben gestuurd, die zoveel lieve woorden voor mij over hadden. Jullie mogen nog een update verwachten als de operatie achter de rug is... en een foto zonder fixator!


Rafaël