Bezoek van de gouverneur Dominiek Willemse

jeudi 23 février 2023

ADH

Dominiek Willemse, DG district 2140

statutaire vergadering RCAP 23 02 2023

"Hoog bezoek"

Voor een tweede keer mochten we vorige week de gouverneur ontvangen in onze club, na een eerste gesmaakte passage voor de viering van ons 50-jarig jubileum Rotary Club Antwerpen park.

Zijn bezoek kadert in de toelichting van het jaarthema "Imagine" waar Dominiek als vertegenwoordiger van voorzitster Jennifer Jones de accenten toelicht voor dit Rotary jaar.

Na een meeting met ons bestuur was het tijd voor een uitwisseling van ideeën en gedachten met de club. Niet de ex cathedra presentatie die we gewoon zijn van gouverneurs, maar een interessant en interactief debat. 

Philip Goossens, AG

DG in actie, nog snel wat aantekeningen maken

Laura & Martha, Rotaracters Bukedea Uganda

interactie... wat verwachten jullie van RCAP

Arnaud d'Haen had ook twee merkwaardige gasten uitgenodigd uit Oeganda. Laura en Martha zijn twee Rotaracters die in Oeganda lid zijn geworden tijdens hun studies. Ze liepen stage in Bukedea en waren meteen geëngageerd om via Rotary een steentje bij te dragen voor betere levensomstandigheden in hun lokale gemeenschap.

Op zoek naar aansluiting met Rotary en Rotaract, éénmaal terug in België, namen ze contact op met Arnaud.

Hun eerste contact met onze club zullen ze niet snel vergeten. Dominiek maakte handig gebruik van hun aanwezigheid om in dialoog te treden met ons als club, met jonge Rotaracters om te reflecteren over wie we zijn, waar we voor staan en welke weg we verder moeten inslaan.

Voor Laura en Martha ging die avond een volledig nieuwe wereld open. Maar evenzeer voor de aanwezige leden, was het bijzonder moment van reflectie. 

Uiterst geslaagde editie en in goede banen geleid door de voorzitter Jean-Jacques, die stiekem al 3 nieuwe leden aan het firmament ziet.

in tempore non suspecto

Imagine

introductie van de gouverneur