Club in de kijker: RC Hoogstraten-Kempen

dimanche 5 décembre 2021

ADH

Rotary werkt mee aan heropbouw van dorp dat zwaar is getroffen door overstromingen: “Grote voldoening om mensen te helpen”

Enkele dagen na de natuurramp in juli van dit jaar, kregen we een warme en dringende oproep van onze gouverneur om de handen uit de mouwen te steken.

Deze oproep is niet in dovemansoren terecht gekomen. Talloze initiatieven van clubs uit ons district hebben een directe impact op de moeilijke leefomstandigheden van de getroffen mensen in ons land. 

Vaak blijven deze initiatieven onder de radar, maar af en toe wordt er eentje opgepikt door de media. Zo ook het initiatief van Rotary Club Hoogstraten-Kempen met een mooi artikel in de Gazet van Antwerpen op 15 november jongstleden.

Wat zo mooi is in dit verhaal van vriend Stef Gys, is dat zijn initiatief als hefboom heeft gediend om de gemeente Hoogstraten mee in het verhaal te betrekken en zo ook de gemeentelijke diensten te laten samenwerken.

Heeft u of uw club gelijkaardige initiatieven in de getroffen gebieden opgestart en beschikt u over goed beeldmateriaal en een sterk verhaal, deel het dan op uw website en met het district. Neem gerust  contact op met: dico.rotary2140@gmail.com

RC Hoogstraten-Kempen werkt mee aan heropbouw van dorp dat zwaar is getroffen door overstromingen