Rotaryclub Overpelt Noord-Limburg brengt een bezoek aan het Repair-Café in Hechtel-Eksel op zaterdag 9 oktober ’21

mercredi 13 octobre 2021

Bezoek aan Repair Cafe in Hechtel-Eksel

Rotaryclub Overpelt Noord-Limburg brengt een bezoek aan het Repair-Café in Hechtel-Eksel op zaterdag 9 oktober ’21

Het Repair-Café bestaat sinds een drietal jaar. Net voor de Corona-crisis heeft Rotaryclub Overpelt Noord-Limburg een schenking gedaan van 500 Euro. Tijd dus om eens een kijkje te gaan nemen. We werden ontvangen door de organisatoren. Zij bedankten ons uitvoerig voor de geboden steun en ons bezoek.

Het Repair Café is om de twee maanden open en dat op de eerste Zaterdag van de maand. Volgende opening is 11 december in Hechtel in de school Viejool.

Wat wordt daar zoal gerepareerd. Er worden kleren en computers hersteld, elektronische toestellen onder handen genomen, scharen geslepen en fietsen hersteld.

Er is ook een stand van het “ Slegershof “.  Zij bieden fruit, groenten, vlees en aan die op een duurzame manier gekweekt zijn. Alle ingrediënten komen van binnen een straal van 28 km.

Er is ook een weggeeftafel aanwezig waar je overbodige spullen kwijt kunt en er ook spullen gratis kunt komen halen.

Er worden per repairdag tussen de 35 à 50 items aangeboden voor herstelling. Dat gebeurt gratis, behalve als er nieuwe onderdelen dienen geplaatst te worden. Deze worden bij voorkeur dan gekocht bij de plaatselijke handelaars.

75% van de aangeboden items worden hersteld.

En dat gebeurt door vrijwilligers. Er zijn dan 2 à 3 elektronici, 2 fietsenmakers, 3 naaisters en een scharenslijper aanwezig.

Het repair café is open tussen 14.00u en 17.00u.