End Polio Now Tulpenbollen – opdat geen enkel kind ter wereld moet vrezen om verlamd te worden

mercredi 22 septembre 2021

End Polio Now Tulpen

Poliomyelitis (kinderverlamming) is een besmettelijke ziekte, overgebracht door een virus. Het virus dringt door in het zenuwstelsel en veroorzaakt verlamming. Er is geen genezing, maar het kan wel voorkomen worden door vaccinatie. Sinds 1979 vecht Rotary International tegen deze ziekte door wereldwijd kinderen in te enten. Sinds 1988 gebeurt dit in een wereldwijd partnerschap met de WHO, Unicef, CDC, de Bill & Melinda Gates Foundation en GAVI.

Met succes: van 125 landen en 350 000 personen met verlammingen in 1988 naar – voorlopig – slechts 2 gevallen in 2 landen dit jaar!

Sinds 2014 vindt er in Nederland jaarlijks een tulpenverkoop plaats. Vorig jaar hebben we hier als club voor het eerst aan mee gedaan, waardoor meer dan 20 000 tulpen overal in Vlaanderen bloeiden!

De tulpenbollen kunnen geplant worden tot eind november en staan tegen april mooi in bloei!

Voor 15 EUR hebt u: 

  • 25 tulpenbollen
  • een bijdrage geleverd, aan onze strijd tegen kinderverlamming, van ongeveer 30 EUR*

Bestellingen kunnen geplaatst worden via:

Je kan vanaf zaterdag 2 oktober 2021, tot de voorraad op is, deze End Polio Now tulpendoosjes ook mee nemen tijdens je bezoek aan Aveve Brakel, Industrielaan 9. Alsook bij Vloeren Beké in Ninove (Brakelsesteenweg 607) en bij Merlin Meubelen-Keukens NV (Zoning O 5, 7860 Lessines)!

Geïnteresseerd in een projectverpakking van 2500 tulpenbollen? https://tiny.cc/tulpenprojectverpakking is de link naar het webformulier voor de projectverpakking.

 

*: Dankzij onze samenwerking met de B&M Foundation zorgt uw aankoop dus voor een bijdrage dat hoger is dan wat je ervoor hebt betaald. Als dat niet super is!

Relevante links:

https://www.endpolio.org

https://www.endpolio.org/world-polio-day

https://polioeradication.org/

https://www.facebook.com/PolioPlusD2130


End polio Now tulpen foto van 23 april 2021

End polio Now tulpen foto van 3 mei 2021

End polio Now tulpen foto van 4 mei 2021

End polio Now tulpen foto van april 2021 in stadspark Aalst