16 de NVSG Ontmoetingsdag

samedi 18 novembre 2023 08:00-13:00, Kasteel van Bouchout (Plantentuin Meise)

Thema: het ouder worden van mensen met een beperking

Dankzij de vooruitgang inzake medische verzorging, worden mensen met een beperking vandaag ouder dan voorheen. Dat kan hen nog heel wat gelukkige momenten opleveren, maar ook extra beperkingen, gevoelens van eenzaamheid en/of bijkomende financiële zorgen.

Deze evolutie vraagt dan ook extra inspanningen van de betrokken instellingen, om het welbevinden van deze personen te kunnen garanderen. Dit is niet steeds vanzelfsprekend.

Tijdens deze ontmoetingsdag wordt de impact van ouder worden voor mensen met een beperking belicht door professionele hulpverleners. Ook stellen we enkele creatieve projecten voor die de betrokken residenten kunnen bijstaan in de optimalisatie van hun welbevinden.

De NVSG staat klaar om Rotaryclubs met een concreet engagement voor deze doelgroep financieel te ondersteunen.

Tijdens het glas van de vriendschap en tijdens de lunch heeft iedereen de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en verder kennis te maken met alle betrokken organisaties.

Onze ontmoetingsdag staat open voor Rotariërs en Rotaracters en ook voor geïnteresseerde vrienden en kennissen. Het Kasteel van Bouchout is gelegen in de prachtige Plantentuin van Meise, waar speciale voorzieningen zijn aangebracht voor bezoekers met een visuele beperking.

Rotary in actie, samen met de NVSG!

Inschrijven kan via de website: www.anah-nvsg.be