Dr. Dominique Bulckaert, pediater AZ Jan Portaels

mercredi 27 septembre 2023 19:00-22:00, Hotel Abbey, Kerkeblokstraat 5, 1850 Grimbergen, België
Site internet: https://www.hotelabbey.be/
Organisateur(s):
  • Paul Jr DEMOL

Artsen Zonder Grenzen : mijn ervaring na een jaar werken in Niger

Als voorzitter van Rotary Club Vilvoorde, heb ik het genoegen jullie uit te nodigen op een interessante voordracht. 
Dr. Dominique Bulckaert, pediater in Vilvoorde, met tevens een postgraduaat Tropische Geneeskunde en een bijzondere beroepstitel Urgentiegeneeskunde, was 3 jaar actief voor Artsen Zonder Grenzen in Niger, Burundi en Tchad.  Als studente nam ze reeds ook al deel aan humanitaire projecten in Guatemala, Peru en Colombia! 
Haar zeer boeiende uiteenzetting zal ons een licht werpen op haar confronterende ervaringen in de Sahel regio, dit zowel op medisch vlak, als organisationeel vlak met de lokale medewerkers, waarmee de relaties niet altijd zo evident zijn, vooral wat betreft de coöperatie bij bepaalde projecten op langer termijn!
Na de recente staatsgreep in Niger en de dreigende onrusten tussen de door Rusland gesteunde putschisten en de buurlanden, is de Sahel meer dan ooit relevant voor ons in Europa.  De timing van de presentatie van Dr. Bulckaert kon dus haast niet beter.
Rotary Club Vilvoorde (samen met met zijn 5 buitenlandse Contact Clubs) participeert aan “Rotary’s Climate Forest in the Great Green Wall” in de Sahel.  Het gaat om de herbebossing van 250 hectare woestijn in de Sahel regio van Senegal.  Dit project werd gecreëerd en wordt geleid en begeesterd door het onuitputtelijk dynamisme van Jannick Rutten (Rotary Club Antwerpen Metropool), die op deze vergadering ook aanwezig zal zijn. Er nemen, bij mijn weten, 48 Belgische en buitenlandse clubs deel aan deze actie! 
De deelname in de kosten bedraagt  €55,- pp (diner met 3 gangen, dranken inbegrepen).  Wij vragen om vooraf dit bedrag te storten op de rekening van Rotary Club Vilvoorde BE57 0682 3934 8335 met vermelding van “Voordracht Dr. Bulckaert + naam”.