ROM RC Dendermonde - END POLIO NOW - Wim Leerman

lundi 24 octobre 2022 19:30 - 23:00 , Hof Ter Velden, Geerstraat 84, 9200 Dendermonde
Site internet: https://www.hof-ter-velden.be/
Conférencier(s):

Wim Leerman, verantwoordelijke Polioplus District 2130


Organisateur(s):
  • Didier OOSTERLYNCK
  • Eric HERMANS

Deze ROM is een super gelegenheid om na de COVID periode mekaar over de grenzen van de eigen club beter te leren kennen. Het is een unicum om Wim Leerman te horen spreken over een belangrijk thema, welgeteld op 24 oktober is het immers  internationale Wereld Polio Dag.

Deze Wereldpoliodag werd meer dan tien jaar geleden door Rotary International in het leven geroepen om de geboorte van Jonas Salk te herdenken, die het eerste team leidde om een vaccin tegen poliomyelitis te ontwikkelen. Rotary International vocht voor het eerst tegen kinderverlamming in 1979.

In 1985 beloofde het dat geen enkel kind ter wereld nog moest vrezen om verlamd te worden. Sinds 1988 doet Rotary dit met sterke internationale partners. Met succes: van 350 000 gevallen per jaar naar 6 wilde polio besmettingen in 2021.

Onze club neemt op deze bijzondere dag deel aan de End Polio Now strijd, met een lezing en met de End Polio Now tulpen actie.

Spreker van dienst is Wim Leerman. Hij is voorzitter van de PolioPlus subcommissie van de D2130 Rotary Foundation. Hij zal uitleggen wat polio is, hoe de strijd sinds 1979 tot vandaag verlopen is, wat de rol van Rotary hierin is geweest en wat de volgende stappen zijn.  

Boeiende Lezing door Wim Leerman over POLIO ter gelegenheid van Wereld Polio Dag


Inscriptions


Date limite d'inscription : lundi 24 octobre 2022 à 19:30

Nombre max. de participants: 200

Dank je wel voor je inschrijving. Het wordt een boeiende en verbindende avond!Membres: veuillez vous connectez avant de vous inscrire.
Login avant inscription