Clubbijeenkomst Rotary Gent - Portus Ganda met Gastspreker Prof. Dr. Stéphanie De Maesschalck

jeudi 9 février 2023 20:00-22:00, Brasserie Klooster, Baron De Gieylaan 25A, 9840 De Pinte
Conférencier(s):

Gastspreker : Stephanie De Maesschalck 

 Prof. Dr. Stephanie de Maesschalck, huisarts in een heel diverse wijk in Gent, komt ons een boeiende lezing geven over haar ervaringen als arts in een opvangcentrum van Fedasil gedurende meer dan 10 jaar alsook als vrijwilliger in vluchtelingenkampen van transmigranten in Duinkerke en nu ook bij verschillende organisaties in Gent. Zij was te zien in de reportage Topdokters in 2021.Ze zal het vooral hebben over de migratie, de sterktes en de krachten van deze mensen en wat de noden zijn.

Vakgroep Volksgezondheid en Eerstelijnszorg 
Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen


Huisarts sinds 2000. Sinds 2010 centrumarts in opvangcentrum voor asielzoekers (Fedasil), verantwoordelijk voor het medisch team dat medische en psychosociale zorg biedt aan vluchtelingen verblijvend in het centrum.

medewerker UGent in onderwijs en onderzoek sinds 2001. PhD in 2012: "Linguistic and cultural diversity in the consultation room: a tango between physicians and their ethnic minority patients."

Post-doc assistent aan de vakgroep Huisartsgeneeskunde en Eerstelijnsgezondheidszorg. Samen met collega Sara Willems verantwoordelijk voor onderwijs omtrent diversiteit in de gezondheid(-szorg) aan de medische faculteit.

trainer "Diversiteit in gezondheid(-szorg)" aan professionals en teams


Inscriptions

La date limite d'inscription est dépassée