ROSA 2023 UITGEREIKT AAN PROF.DR.IR.SOFIE VAN HOECKE

Monday, May 8, 2023

Op maandag 8 mei vond in de Gentse Aula de plechtige uitreiking plaats van de 5e Rotary Science Award ROSA 2023  in aanwezigheid van Rector Prof. Rik Van de Walle, Prof.dr. ir. Patrick De Baets, decaan Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur, Prof.dr. Isabelle Van Driessche, decaan Faculteit Wetenschappen, Isabelle Heyndrickx Schepen Bevolking Stad Gent,  Rotary Districtsgouverneur 2130 Claude Hamilius. 

De genomineerden voor de ROSA 2023 kwamen dit jaar uit de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur en de jury besliste de ROSA Award 2023 toe te kennen aan  Prof. Dr.ir. Sofie Van Hoecke van de vakgroep vakgroep IPreDict IDLab. EA06 – ELIS voor haar project ‘Design and development of an AI-driven digital pathology device’. Dit project behelst een efficiëntere monitoring en diagnostisering van bodem-gerelateerde helminthiasis (STH), een ziekte veroorzaakt door parasitaire wormen die meer dan 1 miljard mensen wereldwijd treft. 

De Rotary Science Award bedraagt 10.000 euro, een bedrag dat de onderzoeker mag gebruiken om het winnende project maatschappelijk te verankeren. 

Meer info over het verloop van de plechtigheid, toespraken en foto’s op https://gent.rotary2130.org/nl/content/photo-gallery/show/14245