Wednesday, January 18, 2023

ADH

 Rotaract Club Tienen verhuist 21/12

 Alle beetjes helpen, maar wanneer een VZW verhuist is dat meestal van A naar B. In dit geval werd een vrachtwagen voor ’t Prieeltje, een multifunctioneel centrum voor kinderen en jongeren met een meervoudige beperking, aangeboden door Rotariërs.

Het Nieuwsblad: Medialink

Rotary Club Herckenrode 26/12

1.000 kansarme Hasselaren een fijne kerst bezorgen

Jaar na jaar zet de club zich in voor het goede doel met een tomeloze inzet, dat is nog eens goed nieuws.

25 jaar al, dat is een jubileum waardig!

Het Belang van Limburg: MedialinkRotary Club Keerbergen steekt Oekraïense vluchtelingen hart onder de riem 09/01

 Kerstgeschenken en tickets voor de dierentuin en wat lekkers, een welkome verademing voor de Oekraïense moeders en kinderen in onze regio.

Het Nieuwsblad: Medialink

Rotaract en Rotary club Hoogstraten, onmisbare sterke schakels in ondersteuning MIA’s 09/01

Elk op hun manier steunen deze clubs Frederik Pollet van VZW  't Ver-Zet-je met zijn medewerkers. De kledingshop, met aandacht ook aan hygiënische producten voor vrouwen, is een initiatief dat gesponsord wordt door Rotary Hoogstraten. Momenteel doen maandelijks zowat 50 vrouwen en meisjes beroep op dit initiatief. De rotaracters zorgden eerder voor speculaas, onontbeerlijk bij een feest van de Sint.

Het Laatste Nieuws: Medialink

Draagtas met eigen gedicht voor laureaten dertigste Poëziewedstrijd voor Molse Jeugd 10/01

Rotary Club Mol in het teken van jeugd en onderwijs

Een draagtas met eigen gedicht voor laureaten dertigste Poëziewedstrijd voor Molse Jeugd is een leuke incentive om kinderen aan het schrijven te krijgen. Een duwtje van onze Molse club hielp mee om literaire wonderen te verrichtten.

Het Nieuwsblad: Medialink


Rotary Club Antwerpen Park pikt de draad terug op met het bezoek aan het autosalon 13/1

Vrijdag de dertiende was een geluksdag voor 12 mindervaliden en 4 medewerkers van VZW De Kade, 7 bewoners van het co-housing project Cockerillhof met 2 medewerkers en 14  vrijwillige leden van de club. Ze hadden afspraak om 10 uur aan de grote ingang van Paleis 5 voor een exclusief bezoek aan het autosalon. Een onvergetelijke ervaring e- en andere auto's, een Thaïs gerechtje dank zij de bereidwillige medewerking van FEBIAC.

Rotary Club Gaasbeek-Pajottenland steunt KVG Gooik, 12/01

Mensen met een beperking hebben een steuntje in de rug nodig. Financieel maar zeker ook hands-on door bijvoorbeeld een kerstfeestje te organiseren. Dus niet alleen de cheque doet er toe, maar vooral de handjes en de aanwezigheid.

Het Nieuwsblad: Medialink

RC TURNHOUT BIEDT NIEUWKOMERS VOLWAARDIGE ARBEIDSKANSEN.

Erkende vluchtelingen werken in ons land vaak onder hun niveau. Het is niet uitzonderlijk dat artsen moeten rond komen als poetsmedewerkers en ingenieurs als winkelbedienden. Met een Global Grant-project wil Rc Turnhout een beperkte groep hoog opgeleide nieuwkomers een intensief begeleidingstraject aanbieden. Dat moet hen leiden naar betere jobs, die aansluiten bij hun competenties en de werkervaring die zij hebben opgedaan in hun thuisland. ‘Professionele zelfontplooiing is een basisvereiste om je weg te vinden in het leven'. 

Voor meer info klik hier

RC Meise-Bouchout: TSO-TROFEE BEKROONTINNOVATIEVE EINDWERKEN

Meise-Bouchout zette met haar TSO-trofee opnieuw enkele opmerkelijke eindwerken (GIP of geïntegreerde proef) van laatstejaarsleerlingen uit het technisch onderwijs in de kijker. Zo wil de club de waarde van een technische opleiding benadrukken. R Leerlingen(teams) van zeven scholen uit de regio mochten hun afstudeerprojectvoorstellen, dat werd beoordeeld door een onafhankelijke jury. Voor alle deelnemende scholen werd een geldprijs voorzien, te besteden aan didactisch materiaal of andere educatieve kosten. De financiering hiervan gebeurt met steun van Rc Zaventem. Ook het Regionaal Technologisch Centrum Vlaams-Brabant is betrokken bij de organisatie.

Voor meer info klik hier.