Lezing Prof.dr.em.Marc Boogaerts

Thursday, February 16, 2023


UITNODIGING 16.02.2023

Lezing door Prof. Dr.em. Marc Boogaerts

De Stamcel als bron van langer leven en een nieuw soort geneeskunde.

Niets fascineert de mens meer - en schrikt de mens tegelijkertijd af - dan bloed. Al van in de prehistorie kennen we aan bloed een belangrijke symbolische kracht toe, en recente doorbraken in de medische wetenschappen bevestigen deze bijna mythische status van bloed als bron van leven.

 

 

Prof. dr. em. Marc Boogaerts is hematoloog en was verbonden aan de KU Leuven en het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg. 

©FV

 


Hij is pionier op het vlak van de stamceltransplantatie in België en richtte onder meer het Stamcelinstituut en het Leuvens Kankerinstituut op.

 

Zijn onderzoeksprojecten richten zich hoofdzakelijk op de behandeling van leukemie en preleukemie, de stamceltransplantatie, de bestrijding van schimmelinfecties en de studie van de functie der witte bloedcellen binnen het afweersysteem van de mens.
Zijn sterke sociale bekommernis uit zich in zijn engagement voor de vzw Sofhea, het Sociaal Fonds voor Hematologische Aandoeningen. In 1997 werd hij voorzitter, een opdracht die nog lang niet af is.

Datum: donderdag 16-02-2023

Locatie: Kapel Imelda Ziekenhuis te Bonheiden – parking B (gratis)

Aanvang: deuren 19.30u - lezing 20u - 21u30.  We sluiten de avond af in gezelligheid met een glas en een hapje. 

Deelname: € 30 –de opbrengst van deze lezing schenkt Rotary Bonheiden aan het Sofhea fonds.

 

Inschrijving: via rotarybonheiden@gmail.com met vermelding van uw naam en aantal deelnemers. Uw deelname is definitief na betaling via Rotary Bonheiden vzw BE 05 6528 1538 1375