Out of te box - Een nieuw Rotary bos aanplanten

Samstag, 24. Februar 2024 14:00-17:00, De Gentbrugse Meersen

In 2017 lanceerde de Australiër Ian Riseley, toen Internationale voorzitter van Rotary, een wereldwijde oproep om één boom per Rotariër te planten. Die oproep viel niet in dovemansoren bij de Gentse Rotary- en Rotaractclubs, die besloten om hierop in te gaan. 

Op 23 februari 2019 vierde Rotary Internationaal haar 114de verjaardag. De Gentse Rotary- en Rotaractclubs, samen goed voor een 300-tal leden, konden geen betere dag uitkiezen om deze verjaardag te vieren door evenveel boompjes te planten tijdens een grote happening met familie en vrienden op een stuk grond in de buurt van het Hutsepotbos in Zwijnaarde. 

Vijf jaar later op 24 februari 2024 bouwen de Rotaryclubs van Gent, Gent-Haven, Gent-Noord, Gent Portus-Ganda, Gent-Prinsenhof en Gent-Zuid en de Rotaractclubs Ghent en Gent-Prinsenhof, het project verder uit met een tweede Rotary-Rotaractbos in de Gentbrugse Meersen. 

We maken er een groot familiefeest van met kinderen en kleinkinderen (want het zijn zij die van het bos zullen genieten!!)

Meer dan 2000 bomen moeten de grond in! Talrijk zijn is dus de boodschap!!

Afspraak om 14u  : GPS-adres: Gentbruggekouter 178 . Daar start het wandelpad. 200 meter verderop rechts is de ingang van de Rotary boomplantactie.

Parkeren kan op Gentbruggekouter en Emiel Claeyslaan. Er is geen betalend parkeren.

Mee te brengen: Laarzen, handschoenen, spade en goed humeur

Tijdig inschrijven zodat we ongeveer weten hoe talrijk we zullen zijn, want er zullen ook drankjes zijn voor groot en klein !!