Kindcampus - Helpende Handen

Samstag, 3. Dezember 2022 08:45-17:00, Saviostraat 37 3530 Houthalen-Helchteren (speelplein)
Webseite: https://www.facebook.com/KindcampusHouthalen/
Veranstalter:
  • Jan SNOEKX
  • Erik MOONS
  • Stefan MULLER

Beste vrienden,

We staan voor een zeer mooie opdracht op Kindcampus in Houthalen-Helchteren. De start van de aanleg van een fietsbehendigheidsparcours.

Noem het gerust een crossparcours met heel wat obstakels waar kinderen zich op gaan kunnen uitleven. 

De realisatie zal een samenwerking zijn tussen Kindcampus en Rotary Houthalen Midden-Limburg.

Weet dat in Houthalen-Helchteren heel wat kinderen onder de 12 niet weten wat een fiets is, veelal met de auto naar school gebracht worden ook al wonen ze op 500m van de school. Niet durven fietsen, niet de plaats hebben om thuis te fietsen of op straat omdat het onveilig is, waar de ouders geen tijd hebben om het hun aan te leren en waar de ouders zelfs een fiets nog niet aangeraakt hebben.

Op dit parcours kunnen ze de behendigheid aanleren en dit met plezier en het gaat tevens een opstap worden naar het verkeerspark dat Kindcampus in samenwerking met onze club in het voorjaar 2023 gaat realiseren. Hier komen ze in contact met verkeerveiligheid en dit gaat de opstap zijn naar de realiteit.

De bedoeling is om op die manier de kinderen met de fiets vertrouwd te krijgen met het verkeer en dat ouders ook minder en minder hun kinderen naar school brengen omdat net dat nog eens een extra gevaar met zich meebrengt.

Wat te doen?

Wat staat er op 3 december te gebeuren? Een terrein (voormalige speelplaats van het 5de en 6de leerjaar van Savioschool (jongens) is helemaal begroeid. Op een oppervlakte van +/- 50x100m gaan we de lage beplanting en kleinere boompjes wegnemen. De grote bomen en ook kleinere groepjes van bomen blijven staan. Stammen worden op lengte gezaagd en de rest gaan we hakselen. Wortels worden verwijderd en op hoop gezet.

Wat is er nodig?

Een paar stevige werkschoenen of botten. Werkkledij en werkhandschoenen. Een kettingzaag komt van pas evenals ander stevig snoeimateriaal. We gaan kijken of we ook geen kleine graafmachine voor de wortels uit te doen en een hakselaar ter plaatse kunnen krijgen. Als er iemand is die ons kan helpen om het grotere materiaal ter beschikking te stellen? Graag. Laat het even weten.

Wie hebben we nodig?

Iedereen die wenst te helpen is van harte welkom. Je mag zelfs je partner meebrengen, of vrienden en kennissen uitnodigen die behendig zijn. Ook de jeugd is welkom. Het zou fijn zijn als we met toch minstens een tiental personen aan de slag zouden kunnen gaan.

Aarzel dus niet!! Het wordt een zeer aangename actieve dagactiviteit in de winter. Een borrel zal er niet ontbreken en we maken er een gezellige dag van.

Met vriendelijke groeten.
Erik Moons Rotary Houthalen Midden-Limburg.Anmeldung

Die Anmeldefrist ist abgelaufen